2020.11.10. · 1 perc olvasás

A spenót jótékony hatásai

Nem csupán finom, de rengeteg pozitív hatása is van.

A spenótban többféle vitamin található, legnagyobb arányban a B-vitamin. A megfelelő mennyiségű B-vitamin bevitelnek köszönhetően a szervezet zsír-, fehérje- és szénhidrát-anyagcseréje lényegesen javul.



Nem véletlen, hogy emellett a spenót magas antioxidáns-tartalma miatt is egyike a szuper-élelmiszereknek. Érdemes nyersen fogyasztani, mert hő hatására a vitaminok nagy része eltűnik belőle.

 
A spenót a benne található anyagok hatására képes csökkenteni a vércukorszintet, így cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

A spenót látásunk épségének megőrzésében is fontos szerepet játszik, magas A-vitamin tartalmának köszönhetően védi a bőrszövetet, így ha rendszeresen eszel spenótot, búcsút mondhatsz a tág pórusoknak, az aknénak és a ráncoknak is.

 

Vitaminok Antioxidánsok

 

Vitaminokban, antioxidánsokban, különösen a K-, az A-, B2-, B6-, E- és C-vitaminokban, valamint mangánban, folsavban, vasban és magnéziumban gazdag.